Зараз читаєте
Мусульмани та православні в єдиній молитві – скорбимо бо пам’ятаємо…

Мусульмани та православні в єдиній молитві – скорбимо бо пам’ятаємо…

Сьогодні, 18 травня, – день скорботи і пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу. Саме такого сонячного весняного ранку 18 травня 1944 року розпочався процес депортації, бійці НКВС зігнали до залізничних вагонів майже все кримськотатарське населення Криму. 230 тисяч людей, 70-ть ешелонів, все етнічне кримськотатарське населення, що на той момент складало п’яту частину мешканців Кримського півострову, було депортовано. Лише в перші роки заслання кримськотатарський народ втратив 46,2% своєї чисельності. Тисячі людей похилого віку, жінки та діти – голодні та роздягнені – масово і навіки полягли від волі радянського режиму. На превеликий жаль зараз наші люди, кримські татари, знову стали жертвами репресій. Та ми молимось за наших братів і сестер і не залишаємо надії на Бога, який утримує життя кожного з нас, а тому твердо переконані, що раніше чи пізніше Україна і її народ стане єдиним.

Так Господь сподобив нас, сьогодні вознести свої молитви і звершити Божественну літургію – найбільшу жертву, яку Христос поніс за нас, щоб спасти. Під спів Богонатхненних піснеспівів Христос, сьогодні завітав до наших душ через прийняття Святих Дарів. 

Благаючи Божого заступницва, після Божественної Літургії, було відслужено молебень до святих преподобних отців – Іова Почаївського, Іоана Київського, Олексія Карпаторуського, Феофіла Китаївського, Варсанофія Херсонського, Іова Угольського, Амфілохія Почаївського, Ілія Макіївського, Гавриїла Афонського – святі мощі яких перебувають у нашому храмі святих Жінок-Мироносиць ПЦУ (Української Православної Церкви) Тернопільсько-Бучацької Єпархії.

Проповідуючи Боже Слово, настоятель храму  митрофорний протоієрей Роман (Будзинський) звернувся до парафіян із закликом до постійної ревної молитви, щирого покаяння та побожного життя.

Після закінчення Літургії, приклонившись до святих мощей, було звершено чин помазання освяченим єлеєм та прочитано Акафист до святих православних отців землі української – ФЕОФАНА РИХЛОВСЬКОГО та КУКШІ ОДЕСЬКОГО.

[ngg src=”galleries” ids=”23″ display=”basic_thumbnail”]

О преподобний і богоносний отче наш Кукша, обителі Успіння Божої Матері похвало, богоспасаємого граду Одеси в незів’ялому кольорі, лагідний пастирю Христов і великий за нас молитвенику, старанно до тебе припадаємо і з покірним серцем просимо: не відніми покрову свого від обителі нашої. Будь помічником благим всім благочестивим, що живуть і ревно трудяться в ній. О добрий наш пастирю і богомудрий наставнику, преподобний отче Кукша, зглянься милостиво на стоячих перед тобою людей, розчулено молимось і просимо від тебе допомоги і заступництва.

Пом’яни всіх, віру і любов до тебе маючих, ім’я твоє молитовно просячих і на поклоніння мощам твоїм святим приходячих, і всі бо благі прохання їх милостиво виконай, осіяючи їх своїм святоотчеським благословенням. Боронь, святий отче, від усякого наклепу ворога Церкви нашої святої, місто це, обитель і землю нашу, і не залиш заступанням твоїм нас немічних, гріхами і скорботами багатьма обтяжених. 

Осіяй, преблаженний, розум наш світлом лиця Божого, зміцни благодаттю Господньою життя наші, та в Законі Христовому утвердившихся, натхненно шляхом заповідей святих йти. Осіяй твоїм благословенням нас і всіх в скорботах сущих, хворобами душевними і тілесними одержимих, зцілення, втіху і позбавлення даруй. Над усіма ж цими випроси і нам дух лагідності і смиренності, дух терпіння і покаяння, відступивших від православної віри і згубними єресі і розколу засліпленими надоум, у темряві невіри блукаючим світлом істиного богопізнання просвіти, чвар і негараздів угамування, умоли Господа Бога і Пресвяту Богородицю дарувати нам тихе і безгрішне життя.

Поминай нас, недостойних, біля престолу Вседержителя, випроси мирну християнську смерть і сподоби нас поміччю твоєю вічне спасіння отримати і Царство Небесне унаслідувати, та дякуємо велінню щедрості і невимовної милості Отця і Сина і Святого Духа, в Троїці поклоняємого Бога, і твоє батьківське заступництво у віки віків. Амінь.

Нехай Божа Благодать перебуває над усіма нами, нехай охороняє нас від усіх бід та небеспек і дарує нам прощення гріхів та спасіння душ!

Дивитися також

СВЯТІ ОТЦІ ФЕОФАНЕ ТА КУКША, МОЛІТЬ БОГА ЗА НАС!

АМІНЬ

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ХРИСТОС!

Прес-служба Парафії святих Жон-Мироносиць

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку