Зараз читаєте
Митрополит Епіфаній освятив ікону Пресвятої Богородиці для міста Херсона

Митрополит Епіфаній освятив ікону Пресвятої Богородиці для міста Херсона

Митрополит Епіфаній освятив ікону, яка простягає свій Покров над Херсоном, відзначаючи відданість міста та українського народу, а також виражаючи надію на подолання зла та відродження миру та цілісності країни.

Символічний жест підтримки та надії на перемогу українського народу

Ця ікона Пресвятої Богородиці, яка простирає Свій Покров над містом-героєм Херсоном, є матеріальним виразом нашої спільної молитви, щоби Пречиста Діва берегла і захищала всіх його мешканців від зла, агресії, від ворожих посягань, дарувала їм силу й терпіння зносити всі випробування, які випадають на їхню долю.

Сьогодні звершив освячення цієї ікони, написаної львівським художником Степаном Мироновичем Бойцуном, – яка разом з представниками херсонської громади, з благословінням поїде до Херсона.

Херсон вистояв, Херсон і надалі буде українським. Досить символічно, що на цій іконі Богородиця зображена в українському вбранні і простягає Свій омофор над містом Херсоном та над всією нашою українською землею.

З Божою допомогою, ми звільнимо і ту частину нашої території, яка зараз тимчасово окупована. Ми віримо, сподіваємось і покладаємо нашу надію на Бога.

Дивитися також

Зараз нам, людям, важко передбачити, яким чином ми зможемо подолати те зло, яке увірвалося в наш спільний мирний дім. Але ми віримо, що Господь нам допоможе в цьому, бо на нашому боці правда, де правда – там Бог, а де Бог – там перемога. Тож з Богом і під Покровом Пречистої Діви – до Перемоги!

Джерело: Помісна Церква України

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку