Зараз читаєте
Митрополит Епіфаній-Пресвята Трійця: Славослов’я та благодать Святого Духа

Митрополит Епіфаній-Пресвята Трійця: Славослов’я та благодать Святого Духа

Митрополит Епіфаній-Пресвята Трійця: Славослов'я та благодать Святого Духа

У святковий день Пресвятої Трійці, ми виражаємо прославлення Бога і сподіваємося на наповнення наших сердець і душ благодаттю Святого Духа. Це свято виявляє нашу вічну надію на життя, а прикрашені зеленим віттям наші домівки символізують відродження і зростання духовного життя. Запрошуємо славити Пресвяту Трійцю, вічного Бога Отця, Сина та Святого Духа.

Знак надії на вічне життя і духовне відродження-Предстоятель УПЦ (ПЦУ)

Сьогодні ми по-особливому прославляємо Бога, в Тройці Єдиного, і у молитвах просимо наповнити наші серця і душі благодаттю Святого Духа.

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа – кожному християнину відомі ці слова, якими ми засвідчуємо, що наше життя має джерело від Господа – Єдиного у Трьох Особах. Бог Отець є джерелом буття, яке має Сам у Собі, Він є Творець і Вседержитель, Бог Син – Спаситель людей і світу, через Якого все сотворене і заради Хресної жертви Якого людство отримує оновлення, Бог Дух Святий дає дихання життя світові, духовно наповнює людей, засвоює вчення істини та дари благодаті.

На знак нашої надії на життя вічне в це велике Господнє свято ми прикрашаємо свої домівки зеленим віттям, клечанням, квітами, цим виявляючи, що Пресвята Тройця є нашою вічною надією на життя. Як сонячне світло, тепло і поживна волога після зимового сну відновлюють рослинний світ і спонукають його до зростання та примноження плодів – так і душі наші світлом істини Божого слова, теплом і поживною силою благодаті Святого Духа звільняються від кайданів смерті, відновлюються для життя вічного і спонукають нас до плідного духовного життя.

Дивитися також

Нехай же Отцю і Синові, і Святому Духові – Триєдиному Богові – буде слава на віки віків!

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку