Зараз читаєте
Подякуймо у молитві тим, хто звершили героїчний подвиг заради людства

Подякуймо у молитві тим, хто звершили героїчний подвиг заради людства

На своїй сторінці у Facebook Митрополит Епіфаній написав, що 26 квітня, як в Україні, так і у всьому світі поминають жертви ядерної катастрофи. Зокрема, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної церкви України написав:

«Ми поминаємо жертв Чорнобильської трагедії, долучаючись до міжнародного Дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Ми згадуємо Чорнобильську катастрофу та її згубні наслідки, завдані для не одного покоління людей. І вкотре молимо Господа, щоби Він уберіг нас від повторної подібної трагедії.

На жаль, російська імперія зла нині шантажує весь світ загрозою застосування ядерної зброї, масовим винищенням людей, яке вона планує розпочати з України. Вже в перший день повномасштабного вторгнення в Україну ворог захопив ЧАЕС. Нехтуючи історією, правилами безпеки, виконуючи злочинні накази, російські військові рили окопи у «Рудому лісі», завозили на територію Чорнобиля важку військову техніку, здіймаючи у повітря хмари отруйного пилу… Невдовзі це далося їм взнаки, але чи відбило прагнення й далі «гратися з атомом»? На жаль, ні. Адже й далі чуємо повідомлення про те, що російські ракети пролітають у критичній близькості від ядерних об’єктів, поруч з іншими українськими АЕС, ризикуючи спричинити чергову катастрофу.

Вшановуючи жертви Чорнобильської трагедії, зокрема ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС (пожежників, військових, лікарів, будівельників тощо), які тоді навіть не уявляли, яку реальну дозу опромінення отримують і яку ціну їм доведеться за це заплатити, подякуймо у молитві їм та їхнім рідним за те, що вони тоді звершили героїчний подвиг заради людства – ціною власного життя і здоров’я захистили інших від смертельної радіаційної загрози.

Пам’ятаймо також і про інші уроки Чорнобильської трагедії: про наслідки злочинів комуністичного режиму і московського керівництва, про недбалість і безвідповідальність, про наслідки брехні і замовчування правди, що тоді, 36 років тому, призвело до ще більшої кількості жертв.

Збережи нас, Господи, від непоправного лиха, від злих і хворобливих задумів росії та від можливих катастрофічних наслідків для всього людства.

Дивитися також

*На фото – цифрова ікона «Чорнобильський Спас», яка була представлена 26 квітня минулого року біля Свято-Михайлівського Золотоверхого собору у Києві. Це унікальна ікона, виконана в стилі українського бароко. В центрі композиції зображено Господа Ісуса Христа, праворуч від Нього – Пресвята Богородиця, ліворуч – архістратиг Михаїл. Ангели охороняють живих ліквідаторів аварії, яких уособлюють пожежники, медики та військовослужбовці, й душі їхніх покійних побратимів. Оригінальна ікона зберігається в Полтаві, у кафедральному соборі ПЦУ».

#Церква_з_тобою

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку