Зараз читаєте
Священний Синод у Першому храмі Пресвятої Трійці Мегалонімської спільноти Хреста

Священний Синод у Першому храмі Пресвятої Трійці Мегалонімської спільноти Хреста

У неділю, 3 березня 2024 року, відбувся Священний Синод у Першому храмі Пресвятої Трійці Мегалонімської спільноти Хреста, що отримав благословення від Архієпископа Константинопольського і Вселенського Патріарха Варфоломія.

Під час Синоду обговорювалися питання духовного служіння та місії церкви

З благословення та святої присутності А.Ф. Його Святості Архієпископа Константинопольського і Вселенського Патріарха Варфоломія у неділю, 3 березня 2024 р., відбувся Священний Синод духовенства Константинопольської Архієпархії в Першому храмі Пресвятої Трійці Мегалонімської спільноти Хреста.

Спершу Панозіол звернувся до духовенства. M. Protosygellos пан Григоріос, для практичних та адміністративних питань, а потім, у присутності Його Святості, Aidesimol. Протопресвітер Вселенського Престолу п. Фома Хрисікос, клірик Афінської Священної Архиєпархії. Також були присутні втч. Митрополит Сорока Церков пан Андреас, Ієрархічний Голова Спільноти Хреста і Теофіла. Єпископ Тралеона, пан Бенджамін. Водночас у кімнаті сусіднього будинку Громади дружини одруженого духовенства мали зустріч і широку дискусію з Євгеном. Пані Костянтина Крисику, дружина отця Томаса.

Після промов та обговорення, що відбулося після них, Панайотатос освятив спільну трапезу в приміщенні громадської зали, де по-батьківськи звернувся до духовенства своєї архієпархії та їхніх дружин, даючи їм поради та зміцнюючи їх у багатовимірній праці, до якої вони покликані виконувати в контексті свого служіння Цариці міст.

Серед іншого він зазначив: «Всі члени священного духовенства Великої Церкви, від Патріарха до нововисвяченого диякона, мають спільний погляд на нашу ідентичність і нашу священну місію. Знаємо висоту і відповідальність служіння диякона Христового і Його Церкви, які суттєво пов’язані з жертовним етосом, готовністю до жертви, відданістю душі і тіла боргу. І ми повинні завжди мати на увазі той факт, що ми є кліриками Вселенського Патріархату, Першого Престолу Святої Великої Церкви Христової, яка протягом багатьох століть служила з міста Костянтина народу Божому, пропонувала Рід і світова культура неоціненні заслуги, і навіть сьогодні він продовжує виробляти культуру, прославляти людей, які живуть у всьому світі, дотримуючись цілковитої вірності традиції апостолів і отців, доктрині і канонічному порядку, з слухом до ознаки часу та співчуття про пригоди людської свободи. Він також є опорою нашої однорідності тут, у Туреччині, гарантією її сьогодення та майбутнього. Блаженніший Митрополит Пергамський Іоанн, який десятиліттями був міцною богословською рукою Вселенського Патріархату, слушно писав, що наш Патріархат «якби його не було, його треба було б вигадати».

Тоді Його Святість наголосив: «Патріархат є і буде існувати непорушно. Він продовжуватиме свідчити про істину Христа, про віру, любов і надію у світі, який часто, здається, забуває, що без звернення до Бога та духовних цінностей неможливо не тільки врятувати цивілізацію та її гуманітарну орієнтацію, але й також забезпечити його виживання. Цю правду представляє, символізує та виражає кожен священнослужитель, його присутність, його свідчення, його праця натякають на це. Ми не належимо собі, а Христові. Ми є проповідниками Хреста та Його Воскресіння, яке є відчутним виявом Його любові до людини, Його жертви заради її спасіння та Його найвищого дару для неї, тобто відкриття шляху до обоження благодаттю та вічного життя в Його небесному Царстві».

Дивитися також

Його Святість висловив радість з приводу проведення Синаксису, привітавши організаторів на чолі з Паносіолом. M. Protosygello, але також Aedesimol. Протоієрею пану Томасу Хрісіко за його дуже цікаву промову та президенту Мегалонімської спільноти Хреста Едім. Пану Георгіосу Папальярісу за гостинність.

Фото: Нікос Папахрістоу

ДЖЕРЕЛО

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку