Зараз читаєте
Святі мучениці Минодора, Митродора і Нимфодора

Святі мучениці Минодора, Митродора і Нимфодора

Святі сестри, сестри мучениці, парафія жон-мироносиць, уапц

Святі сестри Минодора, Митродора і Нимфодора походили з Віфінії, що в Малій Азії. З самого дитинства дівчатка вирізнялись особливим благочестям та сильним характером. Вони оберігали своє непорочне життя, тому, окремо від людей, жили в пустелі. Дні та ночі дівчата проводили в молитвах та тримались посту.

Чутки про сестер почали поширюватися після того, як своїми молитвами вони почали зцілювати людей від всіх недуг. Про це дізнався правитель Фронтон, ревний гонитель християн. Він наказав негайно привести сестер до нього.

Коли Минодора, Митродора і Нимфодора постали перед судом, правитель спочатку всіляко намагався вмовити сестер зректися Христа, але вони не погоджувались. Розлютившись Фронтон наказав воїнам катувати Минодору. Свята мужньо стерпіла всі тортури і сказала: «Господи, прийми з миром душу мою!». Через мить свята Минодора відійшла до Всевишнього. Сестри гірко плакали за Минодорою, але це тільки зміцнило їх віру в Господа. Вони не боялись померти за віру. Правитель наказав жорстоко катувати сестер до останнього подиху.

Дивитися також

Тіла святих мучениць хотіли спалити, але дощ гасив багаття. Почалася гроза і блискавка обпалила правителя та його воїнів. Християни потай забрали тіла святих мучениць і з почестями їх захоронили.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку