Зараз читаєте
Святкова літургія в Успенському соборі за участю Митрополита Епіфанія

Святкова літургія в Успенському соборі за участю Митрополита Епіфанія

В Успенському соборі Києво-Печерської лаври 28 квітня 2024 року відбулася урочиста Божественна літургія, яку очолив митрополит Епіфаній. Разом із ним співслужили видатні представники церковної ієрархії та запрошене духовенство. Під час богослужіння звучали молитовні прохання за мир і захист України, а також відбулася хіротонія нового диякона.

Урочиста Божественна літургія в Успенському соборі Києво-Печерської лаври: спільна молитва та підтримка

В день свята Входу Господнього в Єрусалим, 28 квітня 2024 року, Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Блаженнійший Митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію в головному храмі лаври – Успенському соборі.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, єпископ Васильківський Єфрем, намісник Києво-Печерської Лаври єпископ Бориспільський Авраамій, братія обителі та запрошене духовенство.

Після читання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Окрім того, Предстоятель звершив дияконську хіротонію над монахом Милієм (Бондарчуком).

Дивитися також

На завершення урочистого богослужіння Блаженнійший владика окропив гілля верби та присутніх освяченою водою.

Джерело: Українська Православна Церква/ Православна Церква України

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку