Зараз читаєте
Свято пам’яті святого Євтихія: віра, послух, мудрість

Свято пам’яті святого Євтихія: віра, послух, мудрість

Українська Православна Церква відзначає 6 квітня день пам’яті святого Євтихія, патріарха Константинопольського. Святитель Євтихій народився у Фригії і зробив великий внесок у розвиток християнства, проявляючи віру, послух та мудрість.

Життя та служіння святого Євтихія є джерелом натхнення для мільйонів вірян по всьому світу

Сьогодні, 6 квітня, Православна Церква молитовно вшановує Свт. Євтихія, архієп. Константинопольського (582), Свт. Мефодія, архієп. Моравського (885), Прп. Платониди Сирської (308), Мчч. 120 перських (344-347), Мчч. Єремія та Архилія, ієрея (ІІІ). Батьківська поминальна субота.

6 квітня – день святого Євтихія, патріарха Константинопольського.

Українська Православна Церква відзначає 6 квітня день пам’яті святого Євтихія, патріарха Константинопольського. Цей день присвячений великому святителю, який зробив видатний внесок у розвиток християнства.

Святитель Євтихій народився у Фригії, а його життя відзначалося вірою, послухом і мудрістю. З самого молодого віку він відчував покликання до служіння Богові. Відправившись на отримання освіти до Константинополя, Євтихій став одним із найвидатніших учених свого часу.

Після відправлення на заслання за відстоювання правди він виявив велику мужність і витримку, залишаючись вірним своїм принципам. Його молитви та мудрість сповнені чудотворними діями, а його пророцтва здійснилися навіть у політичному житті.

Після повернення із заслання святитель Євтихій продовжив служити своїй пастві з почуттям відданості і милосердя. Його діяльність була направлена на зміцнення віри та моральних цінностей.

Сьогодні, коли ми відзначаємо його день пам’яті, ми згадуємо про великого святителя, який залишив незабутній слід у історії християнства. Його життя, служіння та спадок залишаються джерелом натхнення для мільйонів вірян по всьому світу.

Через чотири з роки після повернення на патріарший престол святитель Євтихій у Фомину неділю 582 року зібрав весь половиною клір, дав благословення і з миром відійшов до Господа.

Дивитися також

Хай святитель Євтихій буде нам прикладом вірності, милосердя та сили духу, а його пам’ять буде благословенною.

Молитва до святого Євтихія, патріарха Константинопільського

Отче Небесний, у милості Твоїй ми просимо вислухати посередника нашого – Святого Євтихія, патріарха Константинопільського, щоб він здійснив заступництво перед Тобою за нас грішних, вислухавши наші молитви за зцілення душі і тіла. Нехай Його святість дарує нам духовну міць у наших випробуваннях і приводить до нашого блага та душевного зцілення згідно з Твоєю святою волею. Амінь.

Джерело: Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку