Зараз читаєте
Святий апостол Іоан Богослов: Життя, віра і спадщина

Святий апостол Іоан Богослов: Життя, віра і спадщина

Святий апостол Іоан Богослов: Життя, віра і спадщина

Церква вшановує пам’ять святого апостола Іоана Богослова, близького учня та свідка Ісуса Христа. Його життя було пронизане великою любов’ю до Христа і проповіддю Євангелія. Ставши опікуном Матері Божої, він продовжував послання Христа, закликаючи до любові до Бога і ближнього. Його глибока віра і єдність стали великим духовним надбанням для Церкви і християнського світу.

Вшановання пам’яті одного з чотирьох Євангелістів

21 травня Церква вшановує пам’ять святого апостола Іоана Богослова, одного з чотирьох Євангелістів. Життя цього апостола було наповнене великою любов’ю до Христа і проповіддю Євангелія.

Іоан Богослов був особливим учнем Ісуса Христа. Він був одним з трьох апостолів, яких Ісус особливо приймав до Себе і наближав до Свого духовного життя. Іоан був присутній при воскресінні дочки Яїра і Переображенні Господа на горі Фавор. Він також був присутній під час Тайної Вечері і був поруч з Ісусом у Гефсиманському саду під час Його арешту.

Після розп’яття Христа на Хресті, Іоан став опікуном Матері Божої і служив Їй до Її Успіння. Пізніше, за жеребом, він вирушив до міста Ефесу, де проповідував Євангеліє разом зі своїм учнем Прохором. У ході своїх місійних подорожей, вони пережили корабельну катастрофу, але Іоана Богослова Бог зберіг у морській безодні, показуючи його особливе призначення.

Апостол Іоан продовжував проповідувати Христа в Ефесі після свого звільнення з ув’язнення на острові Патмос. Він писав послання, в яких закликав християн до любові до Бога і ближнього. Іоан Богослов прожив довге і довголітнє життя, ставши останнім живим свідком інкарнації Христа.

Дивитися також
Зрадник Ісуса: аналіз Іудиних дій та їх вплив на релігійну спільноту

Під час свого відходу він наказав своїм учням приготувати для нього могилу в формі хреста, у яку він ліг. Потім він наказав їм засипати могилу землею. Коли інші учні Іоана прийшли до місця його поховання, вони знайшли могилу порожньою.

Життя святого апостола Іоана Богослова є свідченням його глибокої віри, любові до Бога і послуху Його заповідей. Він проповідував Христа не лише словом, але й своїм прикладом життя. Його послання про любов і єдність стали великим духовним надбанням для Церкви і християнського світу. Святий апостол Іоан Богослов залишається вшанованим вірними як покровитель євангелізації, любові та глибокої духовності.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку