Зараз читаєте
Торжество Православ’я: молитва за мир і безпеку

Торжество Православ’я: молитва за мир і безпеку

У неділю Торжества Православ’я, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Разом із співслужителями, він виголосив молитву за мир і безпеку в часи небезпеки для Батьківщини. Під час відправи також було звершено священну хіротонію та молебний чин перед іконами Спасителя та Божої Матері.

Молитви за мир у Батьківщині та за полеглих захисників

В неділю Торжества Православ’я, 24 березня 2024 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі столиці.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили намісник Золотоверхої обителі архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Єфрем, братія монастиря та запрошене духовенство.

Після читання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Окрім того, Митрополит Епіфаній звершив священничу хіротонію над дияконом Сергієм Ямборком.

Дивитися також

Наприкінці відправи Предстоятель разом з духовенством звершив перед іконами Спасителя та Божої Матері молебний чин Торжества Православ’я.

Джерело: Українська Православна Церква/Православна Церква України

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку