Зараз читаєте
Троїцька вселенська поминальна субота: Молитва та пам’ять про спочилих у Царстві Небесному

Троїцька вселенська поминальна субота: Молитва та пам’ять про спочилих у Царстві Небесному

Згадаймо всіх упокоєних і попросімо Божого милосердя в Троїцьку поминальну суботу

Троїцька вселенська поминальна субота – день, коли ми молимося за спочилих родичів та всіх упокоєних православних християн. Цей день є можливістю попросити у Бога прощення гріхів та спокій для їхніх душ. У статті розповідається про важність молитви, свічок та діл милосердя в цей особливий день.

Згадаймо всіх упокоєних і попросімо Божого милосердя в Троїцьку поминальну суботу

Сьогодні Троїцька вселенська поминальна субота. Вселенською вона зветься тому, що поминають не лише тих, кого знали особисто, а й пам’ять усіх від віку спочилих православних християн: отців, матерів, братів і сестер наших у Христі. А Троїцька – тому що напередодні Дня Святої Трійці.

Для нас – живих – цей день варто, насамперед, провести в молитві за спочилих, попросити у Бога прощення гріхів усім, хто відійшов від нас у вічність. Вони вже не мають можливості самостійно каятися і просити прощення, зате ми можемо докласти зусиль і просити Бога про Його милість до них.

Сьогодні, у Троїцьку поминальну суботу, прийдіть до храму, щоб у спільній молитві попросити Спасителя упокоїти душі спочилих у Царстві Небесному, де немає ні недуги, ні скорботи, ні зітхання, але є життя вічне. Засвітіть свічку як видимий символ нашої любові і молитви. Подайте записки з іменами своїх спочилих родичів, які будуть зачитані священнослужителями під час богослужіння. Також у пам՚ять про померлих творять діла милосердя, допомагають нужденним.

Дивитися також

Нехай наша пам’ять про тих, хто відійшов із земного життя, наші молитви за упокій їхніх душ принесуть їм вічний спокій у Царстві Небесному.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку