Зараз читаєте
У Тернополі відбулася пресвітерська хіротонія над отцем Петром Рубльовським

У Тернополі відбулася пресвітерська хіротонія над отцем Петром Рубльовським

У Тернополі відбулася пресвітерська хіротонія над отцем Петром Рубльовським.

У другу Неділю після Пасхи, 23 квітня 2023 року, у Тернопільському храмі відбулася пресвітерська хіротонія над протодияконом Петром Рубльовським, який став новим священиком у Свято-Вознесенському храмі. Настоятель ставропігійної православної громади Святих Жон-Мироносиць – протоієрей Роман Будзинський, вітає отця Петра Рубльовського з прийняттям великого таїнства священства та надіється на успішне пастирське служіння.

Отець Петро став новим священиком в родині УПЦ/ПЦУ таїнство відбулось у Свято-Вознесенському храмі м.Тернополя.

А́ксіос! Аξιος! Достойний!

З 23 квітня 2023 року, у другу Неділю після Пасхи, Фомину Неділю, свято-Вознесенський храм міста Тернополя зустрів свого нового настоятеля – о. Петра Рубльовського, який отримав священницьку хіротонію під час Божественної літургії від архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона Петранюка.

Це величезна подія для парафіян та всіх вірних громади Свято-Вознесенського храму, оскільки священицька хіротонія – це один з найважливіших моментів у житті будь-якого служителя церкви. Отримання священства дозволить о. Петру не лише звершувати Літургію та інші богослужіння, але й розпочати своє пастирське служіння та глибше присвятити своє життя Богові.

Архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон Петранюк звернувся до парафіян зі словами привітання та подяки, побажавши новопоставленому настоятелю Божої допомоги у пастирській роботі. У своїй промові архієпископ Тихон звернув увагу на важливість покликання служителя церкви та наголосив на тому, що виклик пастора – це не просто робота, а святе покликання, яке потребує набагато більше, ніж тільки знання Біблії та богослов’я.

Отець Петро Рубльовський був багаторічним протодияконом та має великий досвід в служінні в церкві. Він відомий своїм палким бажанням допомагати та духовно підтримувати тих, хто цього потребує. Тому його призначення на посаду настоятеля Свято-Вознесенського храму в Тернополі стало радісною новиною для багатьох людей, які знають його як відданого та проникливого служителя, чесного та глибокодуховного провідника.

Дивитися також
Співчуття від імені голови "Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Мефодія" щодо теракту рашистів на українській ГЕС

Отець Петро Рубльовський відзначив свою нову посаду словами подяки та обітницею. Він зобов’язався докласти максимум зусиль для того, щоб допомагати своїм парафіянам та всім тим, хто шукає духовної підтримки. Він також побажав усім присутнім на церковному служінні миру, злагоди та Божої благодаті.

Для парафіян Свято-Вознесенського храму це новий етап у житті їхньої громади, і вони сподіваються на тісну співпрацю та плідну роботу з новим настоятелем. Однак, незалежно від того, які виклики та складнощі стоятимуть на шляху, вони впевнені в тому, що віра та молитва допоможуть їм подолати будь-які перешкоди.

Пресслужба старопігійної парафії Святих Жон-Мироносиць УПЦ/ПЦУ

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку