Зараз читаєте
Відбувся перший круглий стіл – «Співпраця представників державної влади, церкви та ділових кіл – запорука збереження традицій, цінностей та духовної спадщини на Тернопільщині»

Відбувся перший круглий стіл – «Співпраця представників державної влади, церкви та ділових кіл – запорука збереження традицій, цінностей та духовної спадщини на Тернопільщині»

Перша дискусія міжконфесійного діалогу за участі представників державної влади та ділових кіл, яка присвячена темі – «Співпраця представників  державної влади, церкви та ділових кіл – запорука збереження традицій, цінностей та духовної спадщини на Тернопільщині». Захід проводиться за ініціативи настоятеля парафії Святих  Жінок-Мироносиць Української Православної Церкви (ПЦУ)  протоієрея Романа Будзинського за підтримки Голови Підгороднянської сільської об`єднаної територіальної громади Сергія Володимировича Чапрака.

За задумом організаторів такі дискусії представників різних релігійних конфесій, місцевих бізнесменів та представників громадянського суспільства допоможуть знайти відповіді на поширені питання сьогодення.

У круглому столі взяли участь релігійні, громадські діячі, представники освіти та місцевої влади. Модератор круглого столу – прот. Роман Будзинський.

Серед спікерів: прот. Роман Будзинський, о. Бартоломей Сайдок, Богдан Григорович Ящик керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Підгородняська ОТГ, голова Громадської Організації Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія Наталія Шевчук.

Учасники та присутні обговорили питання:

Дивитися також

  1. Церква, суспільство, Держава у протистоянні викликам і загрозам сьогодення
  2. Консолідація людей в час пандемії COVID19
  3. Соціальне служіння церкви в час військової агресії (війни) в Україні

Розпочався захід із молитви. Така співпраця, на думку учасників, між церквою і людьми  дуже важлива, адже закладає духовне підґрунтя між людьми різних поглядів та віросповідання. Ведення діалогу це один із найважливіших проявів у суспільстві. Віра – те, що притаманне будь-якій людині – отже завдяки діалогу сьогоднішнього круглого столу присутні чітко задекларували, що саме соціальне служіння, консолідація людей та протистояння викликам сьогодення, як то війна та пандемія повинні об’єднувати людей, вміти знаходити нові наративи, які дозволять нашому суспільству, незважаючи на те, що воно різне, бути єдиним… 

Пресслужба Парафії святих Жон-Мироносиць

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку