Зараз читаєте
Вшановуємо ікону Пресвятої Богородиці «МИЛОСТИВА»

Вшановуємо ікону Пресвятої Богородиці «МИЛОСТИВА»

Ця ікона написана, за переказами, святим євангелістом Лукою. Назву свою «Кіккіотіса» вона отримала від гори Кіккос, що на острові Кіпр. Тут вона знаходилася в імператорській обителі, в храмі, побудованому на її честь. Перш ніж потрапити на острів Кіпр, чудотворний образ Богородиці промислом Божим довго мандрував: спочатку він знаходився в одній з перших християнських громад в Єгипті, потім був перевезений до Константинополя, де залишався до початку ХІІ століття.

МОЛИТВА ПЕРЕД ІКОНОЮ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ «МИЛОСТИВА», ПРО ЗАХИСТ ВІД УСІХ НЕГАРАЗДІВ

О, Заступнице світу, Мати Всехвальна. Зі страхом, вірою і любов’ю припадаємо перед чесною Твоєю іконою і усердно молимо Тебе: не відверни лиця Твого від нас, що вдаємося до Тебе. Ублагай, милостива Мати, Сина Твого і Бога нашого, Найсолодшого Господа Ісуса Христа, щоб зберіг Україну нашу в мирі, дарував їй перемогу над ворогами і утвердив її в благоденстві, а всіх нас визволив від розбрату. Щоб укріпив Господь нашу Православну Церкву і непорушною зберіг Її від зневіри і єресей. Бо не маємо ми іншої помочі, окрім Тебе, Пречиста Діво. Бо Ти є для усіх християн всесильною заступницею перед Богом і праведний гнів Його пом’якшуєш.

Дивитися також

Визволи всіх, хто до Тебе молиться від падінь гріховних, від наклепів злих людей, від голоду, від спокус і скорбот. Даруй нам дух розчулення, смирення серця, чистоту помислів, виправлення гріхів наших, щоб усі, вдячно прославляючи велич Твою, сподобилися Небесного Царства, і там з усіма святими прославляли пречесне і величне ім’я в Трійці Єдиного Бога, Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку