Зараз читаєте
Запрошуємо на храмове свято до Церкви Святих Жон-Мироносиць / Розклад заходів

Запрошуємо на храмове свято до Церкви Святих Жон-Мироносиць / Розклад заходів

16 травня 2021 р. Б. о 10:00 Православна громада Святих Жон-Мироносиць с. Почапинці Тернопільського р-ну Тернопільської області відсвяткує храмовий празник.

У третю неділю після Пасхи Свята Церква молитовно вшановує пам’ять Святих Жон-Мироносиць.

Крім дванадцяти і семидесяти учнів за Христом ходили та Йому вірно служили багато жінок, котрі навчалися у Нього вірі та святому життю, допомагали Йому в проповіді про Царство Боже.

Жони-Мироносиці отримали таку назву тому, що принесли до гробу Господнього миро для помазання пречистого тіла Його, показали свою велику любов до Господа, були свідками смерті Христа Спасителя й проповідницями Його Воскресіння. Ці святі жони, прибувши на місце поховання Христа, знайшли відваленим камінь від гробу, сторожу, яка від страху розбіглася, побачили ангела, який сповістив їм про Воскресіння Господа, а потім і Його Самого, Котрий сказав: «Радуйтеся!»

Додаємо програму заходів:

15 травня, субота – Всенощне Бдіння, початок о 18:00.

16 травня, неділя – Божественна літургія, початок о 10:00.

  • Молодіжка та діточки недільної школи вітатимуть отця-настоятеля, парафіяльну громаду, запрошених гостей з храмовим святом, початок о 12:00.
  • Подячна молитва «Дякую Богу за все», початок о 16:00.
  • Засідання Круглого столу «Співпраця представників державної влади, церкви та ділових кіл – запорука збереження традицій, цінностей та духовної спадщини на Тернопільщині», початок о 16:30.

Для молитовного поклоніння вірян у день пам’яті святих Жон-Мироносиць, з нагоди храмового свята парафії села Почапинці Православної Церкви України (УПЦ) буде урочисто винесено унікальну святиню – ікону святої Рівноапостольної мироносиці Марії Магдалини з часточкою її Чесних Мощей.

Марія Магдалина – ім’я цієї жінки походить із галілейського міста Магдали, що відомо всім християнам. Страждаючу від тяжкої хвороби Марію зцілив Ісус Христос. Жінка, позбавлена від семи злих духів, що впливали на її життя і здоров’я, була дуже вдячна своєму Спасителеві. З того моменту вона супроводжувала Його, служила Йому з любов’ю і відданістю.

Дивитися також

Саме Марія Магдалина разом із Богородицею біля хреста оплакувала страждання Господа. Вона стала свідком поховання тіла Ісуса Йосифом Аримафейським і Никодимом. Її туга була настільки великою, що вона ще вночі вирушила до гробу, де отримала вість про Воскресіння. Марія Магдалина стала першою людиною, до якої підійшов воскреслий Спаситель.

«Пам‘ятаймо про безкорисливу любов Воскреслого Христа, Він помер, а ми в Ньому воскресли. Він зійшов додолу, а ми в Ньому – через причастя Його Тіла та Крові – сходимо на Небо. Тому ревно і твердо стоятимемо за істинну віру наслідуючи приклад шанованих сьогодні святих Жон-Мироносиць. Радіймо! І віруємо…» – з проповіді, виголошеної протоієреєм Романом Будзинським у Кафедральному соборі Святого Андрія Первозванного, м. Київ, 2010.

ЗАПРОШУЄМО РОЗДІЛИТИ РАДІСТЬ СВЯТА!

Вкотре нагадаємо, вітаючи один одного при зустрічі словами «ХРИСТОС ВОСКРЕС!», реальність євангельської звістки яка оживляє в серцях кожного з нас пам’ять про Бога, і ми промовляємо у відповідь: «ВОІСТИНУ ХРИСТОС ВОСКРЕС!»

! Просимо дотримуватись карантинних вимог !

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку