Зараз читаєте
Зустріч Митрополита Епіфанія з дітьми захисників України: підтримка та передача традицій

Зустріч Митрополита Епіфанія з дітьми захисників України: підтримка та передача традицій

Предстоятель Православної Церкви України, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, 27 квітня 2024 року, зустрівся з дітьми захисників України, наділивши їх підтримкою та великодніми подарунками. Під час зустрічі він висловив слова мудрості та важливості береження українських традицій у часи війни, а також організував майстер-клас з виготовлення мальованок для дітей.

Митрополит Епіфаній передав дітям подарунки та підтримав їх у часи випробувань

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 27 квітня 2024 року зустрівся з дітьми захисників України та поспілкувався про світле свято Христового Воскресіння, підтримав дітей у цей важкий час випробувань війною, а також благословив їх та вручив кожному великодні подарунки.

«Ми, українці, маємо свої традиції святкування Великодня: паски, крашанки, писанки, мальованки… Усе це є частиною нашої української культури – тієї культури, яку ворог так ретельно нині намагається знищити, понівечити, сплюндрувати. Адже намагаючись позбавити нас нашої культури, історії, мови, він хоче позбавити нас нашої ідентичності, хоче підкорити й асимілювати. Тому так важливо берегти наші традиції й передавати їх новим поколінням.

Молімося, аби українські діти мали змогу жити, творити, поширювати українську культуру у світі, де вже не буде війни, а буде українська перемога і справедливий мир для нашої рідної України. А Господь неодмінно підтримає нас у нашій боротьбі, адже правда, світло, життя завжди перемагають», – сказав Митрополит Епіфаній.

Також діти захисників Батьківщини у стінах Київської православної богословської академії взяли участь у майстер-класі з виготовлення мальованок, який провели матері учнів недільної школи «Чадо Боже», що діє при Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі.

Дивитися також

Свято організувала Київська Митрополія разом з мистецькою агенцією «Територія А».

Джерело: Українська Православна Церква/Православна Церква України

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку