Зараз читаєте
ФОТО/ВІДЕО/Божественна літургія в храмі Святих Жон Мироносиць у с. Почапинці

ФОТО/ВІДЕО/Божественна літургія в храмі Святих Жон Мироносиць у с. Почапинці

ФОТО/ВІДЕО/Божественна літургія в храмі Святих Жон Мироносиць у с. Почапинці

Стаття описує проведення Божественної літургії у храмі Святих Жон Мироносиць, що знаходиться у селі Почапинці Тернопільського району, у Неділю, третю після Пасхи 30 квітня 2023 року. Богослужіння очолив митрофорний протоієрей Роман Будзинський, який звернувся до Бога з проханнями про мир та благословення для українського народу, а також освятив на молитовну пам’ять про свято – іконки, масло, свічки, воду та нові стихарі. Під час богослужіння відбулося урочисте вручення церковної нагороди ставропігійній парафії Святих Жон Мироносиць від Митрополита Епіфанія.

Урочисте богослужіння на Престольне Свято з благаннями про мир та благословення для України

Божественна літургія у храмі Святих Жон Мироносиць у с. Почапинці

У Неділю, третю після Пасхи, 30 квітня 2023 року, у храмі Святих Жон Мироносиць, що знаходиться у селі Почапинці Тернопільського району, було звершено Божественну літургію в день Престольного торжества. Богослужіння очолив митрофорний протоієрей Роман Будзинський, якому співслужили запрошене духовенство.

Співслужники настоятеля були гостями, які також є священиками: митрофорний протоієрей Володимир Простак, митрофорний протоієрей Володимир Герасимчук, протоієрей Степан Когут та ієрей Микола Данильчак.

Під час святкового богослужіння до Господа було піднесено особливі прохання про мир на українській землі та позбавлення від ворога. Молитовні звернення також просили Божого благословення для людей доброї волі, які допомагають потребуючим.

Отець Володимир Простак звернувся до вірян із проповіддю. Після потрійної єктенії він попросив у Бога милості для українського народу, щоб Господь укріпив владу, зміцнив мужність воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Під час богослужіння було освячено перед іконою з часточкою мощей грецького святого Нектарія Егінського такі речі, як свічки, масло, лаврове листя, а також отець-настоятель освятив нові стихарі для прислужників та благословив приступити до святкової служби.

По благословінню Предстоятеля УПЦ/ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія митр. прот. Романом Будзинським було оголошено церковну нагороду парафії Святих Жон Мироносиць – Благословенну грамоту отриману з нагоди Престольного Свята і урочисто передано сестрі Ганні Петрівні Скалько , як достойному представнику громади зі словами вдячності за розбудову помісної Православної церкви України на Тернопільщині.

Після відпусту отець-настоятель Роман Будзинський привітав паству зі святом.

“Нехай Господь, Який сподобив нас цього року побачити Пасху на землі, сподобить нас побачити Пасху і колись в невечірнім дні Царства Божого на Небі”, – побажав настоятель та благословив вірян.

Дивитися також
Митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію в Манявському чоловічому монастирі

Після закінчення богослужіння отець Роман Будзинський висловив слова подяки співслужителям, а також присутнім у цьому святковому дні вірянам. Він закликав усіх до молитовної єдності та допомоги одне одному у добрій справі особливо посилено молитись за справедливу перемогу для України.

Святкова Божественна літургія в храмі Святих Жон Мироносиць у селі Почапинці стала важливою подією для місцевої громади. Віруючі відчули спільноту, духовну єдність та силу молитви, а також були здатні допомогти тим, хто потребує допомоги.

Джерело: Ставропігійна парафія святих Жон-Мироносиць УПЦ(ПЦУ)

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку