Зараз читаєте
Привітання духівнику Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія з 15-річчям священицького служіння протоієрею Роману Будзинському

Привітання духівнику Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія з 15-річчям священицького служіння протоієрею Роману Будзинському

Чесний отче! Від щирого серця вітаю Вас, Вашу родину та парафіян з пам’ятною датою — 15-річчям подружнього життя та пресвітерського служіння. Ви прийняли таїнство священства від рук свого церковного вчителя — Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Мефодія.

Хіротонія молодої людини це завжди ризик — ризик того, що з плином часу людина може зневажити ухвалене в юні роки рішення і відійти від священства. Саме тому, уділивши Вам таїнство священства, владика Мефодій не відіслав Вас одразу ж на парафіяльне служіння, а визначив Вам послух біля Предстоятеля УАПЦ — в якості особистого секретаря та найближчого помічника.

Спочилий Предстоятель УАПЦ був щирим патріотом України та вірним сином Православної Церкви. «Майбутнє Українського Православ’я — це молоде священство» — часто говорив Митрополит Мефодій. Він уникав висвячувати у духовний сан випадкових людей, а шукав справді гідних — порядних, щирих та відданих інтересам Церкви та України кандидатів.

Саме завдяки цим Вашим якостям — щирій вірі, патріотизму, порядності — Ви були обрані спочилим Митрополитом до пресвітерського служіння. Ці ж якості допомогли Вам й у звершенні пастирських трудів. Завдяки ним у Вас склалися особливі, по-синівські довірливі та відповідальні стосунки зі спочилим Предстоятелем. Зростаючи під опікою Блаженнійшого, Ви стали справжнім добрим пастирем для своєї домашньої Церкви, парафіян та багатьох українських християн, з якими Вас звів Господь на життєвій ниві. Священство стало для Вас не засобом збагачення та самоствердження, а справжнім служінням — служінням Христу та Його Церкві. Ви власними руками будували храм, де сьогодні відправляєте Божі служби. Ви не цураєтесь жодної праці, яка може бути корисною Церкві та Вашій родині. А, головне, Ви як і 15 років тому, щиро бажаєте жити з Христом та по Христовій правді.

Правдолюбство та щирість були одними з головних якостей Митрополита Мефодія як особистості. Вам пощастило успадкувати ці якості від Вашого спочилого Вчителя. Нехай же ці та інші духовні дари, яким Вас обдарував Господь, служитимуть Його Церкві, допомагають Вам і надалі служити Вашій прекрасній родині та Христовій Церкві!

Многая і благая літа, Вам, всечесний отче!

Дивитися також
Звільнено 45 захисників України з підрозділу "Азов": обмін полоненими за участю відомств та допомога з реінтеграції

З щирою повагою, голова Громадського об’єднання «Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія» Наталія Шевчук

Джерело: Прес-служба Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку