Зараз читаєте
Розстріляне Святе Письмо: Як Євангеліє змінило долю групи військових на передовій

Розстріляне Святе Письмо: Як Євангеліє змінило долю групи військових на передовій

Розстріляне Святе Письмо: Як Євангеліє змінило долю групи військових на передовій

Український військовий знайшов дуже стару роззірвану та пошматовану війною книгу – Святе Євангеліє, яка допомогла йому та його побратимам на передовій знайти надію та внутрішній спокій. Група в якій був Олег Тислюк, переживши безліч складних моментів, змогла залишитись цілою та без втрат завдяки духовному натхненню, отриманому з особливої книги. Ця історія демонструє силу віри та її вплив на людей, які опинилися в екстремальних умовах.

Знайдене Святе Письмо: як військовий з Євангелієм в руках став духовним лідером на передовій

«Ми були живими двухсотими, але ми молились!»
Український військовий Олег Тислюк, який пішов служити добровольцем в Маріуполь під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну, знайшов у розкиданому будинку на передовій дуже стару книгу, Євангеліє, якому майже 150 років. Він зібрав її сторінки, адже вона була розкидана, а деяких сторінок не вистачало і взяв з собою. Виявилося, що Євангеліє було дуже цінне, тому військовий зберіг його і почав читати разом з іншими військовими. Завдяки знайденому Святому Письму, група була впевнена, що зберегти у цій війні може тільки Бог. Вони переходили у зону Азовсталі, читали Новий Заповіт або молилися. Група в якій був Олег – 50 чоловік, залишилась без втрат після перетерпілих смертей багатьох побратимів. Навіть самі росіяни говорили їм: «Ми дивуємось вам, по одній причині, що Іловайський котел був «дєтскім лєпєтом» у порівнянні з цим переходом в зону Азовсталі. Олег Тислюк є частиною Київської єврейської месіанської громади, одружений та продовжує допомагати своїм братам-воїнам.

Молитва воїна перед боєм

Звертаюсь до Всевишнього, Боже наш, і прошу Тебе, щоб Ти мені дав мужність і силу для битви, яка переді мною. Нехай мій меч буде мечем Твоєї правди, а мій щит – щитом Твого блага. Нехай Твій Святий Дух веде мене в бою, і нехай Твої святі ангели бережуть мене від усякої шкоди та небезпеки.

Дай мені мужність і рішучість виконувати свої обов’язки військового з великою ревністю до справедливого миру та справедливої перемоги. Нехай Твоя любов до нас, вірних православних, буде стягом у бою, і нехай Твоя милість переповнює наші серця в бою за Україну.

Дозволь мені підняти свій меч з миром та молитвою, щоб захистити Батьківщину, родину та співвітчизників братів і сестер від усякого зла та небезпеки.

Дивитися також
Святий мученик Феодот і сім мучениць-дів: сильна стійкість у любові і непохитна віра

Молю Тебе, дай мені мужність і рішучість дотримуватися Твоїх заповідей і мати надію на Твою безмежну любов і милість до мене, які дозволять мені бути гідним сином нашої Української землі.

Амінь.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку