Зараз читаєте
Таїна Святої Трійці: Освідомлення і прийняття через віру

Таїна Святої Трійці: Освідомлення і прийняття через віру

Таїна Святої Трійці: Освідомлення і прийняття через віру

У цьому тексті розглядається непосяжність людського розуму для осмислення Таїни Святої Трійці, але можливість її прийняття серцем та вірою. Згадується євангельська подія зішестя Святого Духа на апостолів, яка є початком новозавітної Церкви. Відзначається, що в цей день Бог явив Себе як Свята Трійця, а через Сина та Духа Святого пропонує спасіння та дари для всіх вірних. Закликається приймати та розмножувати дари Святого Духа, щоб стати храмом Божим.

Засвоєння і вдячність за дари Святого Духа

Три Особи – а Бог один! Хіба ми можемо осягнути це людським розумом? Ми можемо прийняти це серцем та вірою. Бо як людина тілесними очима не може дивитись на сонце, бо його світло засліплює, так подібно і розумом осягнути цю Таїну Божу ми не можемо. На неї можна дивитися лише «духовними очима», які відкриваються через віру.

Євангельською подією, яку ми згадуємо в це свято, було зішестя Святого Духа на апостолів, що стало точкою відліку для життя новозавітної Церкви. Тоді, на 50-й день після Воскресіння Христового, на апостолів у Сіонській горниці зійшов Дух Святий, обдарувавши їх дарами зцілення і пророкування. «I сповнилися всі Духа Святого, i почали говорити іншими мовами, як Дух давав їм провіщати» (Діян. 2: 4).

Дивитися також

В цей день довершилося Божественне Одкровення про Бога як про Святу Трійцю: Отець, Син і Дух Святий, Три Божественні Особи, явили Себе для вірних. Волю Отця звершує Син, через Духа Святого засвоюючи плоди спасіння всім, хто бажає їх прийняти. Тож, усвідомлюючи значення цієї великої Божої милості, будемо з вдячністю приймати дари і плоди Святого Духа та примножувати їх. Щоби кожен з нас, справді, за словом Писання, був храмом Божим, і щоби Дух Божий жив у нас (1 Кор. 3: 16).

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку