Зараз читаєте
У Всесвітній день середовища проживання закликаю всю світову спільноту стати на захист життя і зупинити російських агресорів — митрополит Епіфаній

У Всесвітній день середовища проживання закликаю всю світову спільноту стати на захист життя і зупинити російських агресорів — митрополит Епіфаній

Путін та росіяни, які виконують його злодійські накази, коять злочини не лише проти людства і людяності. Вони також свідомо нищать все живе довкола, вбивають природу – творіння і дар Божий для блага усіх поколінь людей. Росія вбиває не лише українців – вона нищить весь світ!

Не лише в Україні, а в усьому світі – наслідки російської війни. Бо отруйні викиди у повітря, спричинені нею, вже давно вийшли за межі нашої держави. Ними дихають вже і народи Європи. Додайте до цього ще забруднення водойм (включно з морями), підземних вод, ґрунтів, непоправну шкоду флорі й фауні…

За даними Мінекології, потенційний обсяг викидів забруднюючих речовин за час повномасштабної війни може сягати 46 мільйонів тонн! Для порівняння: у 2021 році загальні викиди по всій Україні становили близько 2,25 мільйона тонн. А це повітря, яким ми дихаємо, це те, без чого люди не можуть існувати тут на землі.

Сьогодні, у Всесвітній день середовища проживання, хочу закликати: вся світова спільнота має стати на захист життя і зупинити російських агресорів. Помилково вважати, що ця війна ведеться виключно на території нашої держави. Світ вже постраждав і несе великі втрати від неї, нехай поки і не так явно.

Фінансові втрати, інфляція, вимушена економія на енергоресурсах тощо відходять на другий план у порівнянні з життєво необхідним – чистою водою, чистим повітрям, здоровою їжею, безпекою. А путін зазіхнув на все це глобально, він відбирає право на здорове існування не лише у нинішніх, а й у прийдешніх поколінь.

Дивитися також
Предстоятель освятив ікони написані на бронеплитах

Тож хіба не наш спільний обов’язок його нарешті спинити? Всі, хто мовчки потурає катові або перечікує «в сторонці» – ви дозволяєте себе вбивати. Якщо ви думаєте, що вас це не стосується – ви фатально помиляєтесь. Чим довше триватиме російська агресія, чим впевненішим буде почуватися цей диктатор, тероризуючи світ застосуванням ядерної зброї, – тим більш непоправними будуть наслідки для всього людства.

В час, коли світова спільнота бореться з кліматичними змінами, намагається зменшити забруднення довкілля, шкідливі викиди в атмосферу тощо – російські війська роблять все навпаки, примножуючи та пришвидшуючи незворотні процеси. Врятуймо світ від путіна разом!

Переглянути коментарі (0)

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку