Зараз читаєте
Вітання з Вербною неділею: Підготовка до Великодня та значення “Осанни”

Вітання з Вербною неділею: Підготовка до Великодня та значення “Осанни”

Вітання з Вербною неділею: Підготовка до Великодня та значення "Осанни"

У цьому вітанні настоятель православної ставропігійної громади Святих Жон-Мироносиць, митр. прот. Роман Будзинський вітає свою паству з Вербною неділею та розповідає про її значення, підготовку до Великодня та про те, що ми маємо ділитись любов’ю та милосердям зі світом.

Виголошення ‘Осанни’ та надія на спасіння: важливість Вербної неділі для православної громади Св. Жінок-Мироносиць

Вельмишановні вірні, дорогі брати і сестри!

З нагоди Вербної неділі я хочу привітати вас з цим святом усіма словами, які є світлоторжественними і поважними. Цей день – важливий етап у підготовці до Великодня, коли ми згадуємо вхід Господа Ісуса Христа до Єрусалиму, його паломництво та зустріч з людьми, які його вітали.

Увесь натовп тоді вітав Господа, як і тоді виголосимо єдиними устами, піднесемо серця в єдиному молитовному поклику в час зустрічі Месії словами: «Осанна сину Давидовому! Благословен, Хто йде в Ім’я Господнє! Осанна у вишніх!» Ці слова означають, з одного боку, прославлення, а з іншого – молитовне переконання у спасінні. Виголошуючи «Осанну», юдеї разом з апостолами сподівалися, що довгоочікуваний Месія нарешті визволить народ Ізраїлю від земних ворогів.

На Вербній неділі ми відзначаємо світле та значуще свято, яке наповнює наші серця вірою, надією та любов’ю до Бога. Цей день нагадує нам про те, що ми маємо ділитись любов’ю, радістю та милосердям з оточуючими нас людьми

Хай Вербна неділя принесе вам мир, благословення та радість, а ваші серця будуть наповнені світлом Божої любові та милосердя. Вітаю вас, мої дорогі, з цим величним святом і бажаю міцної віри, невичерпної надії та безмежної любові до Бога та ближнього.

Дивитися також
Молитва за воїнів: Благословення, відвага та мир для України

Настоятель православної ставропігійної громади Святих Жон-Мироносиць
Митр. прот. Роман Будзинський

Пресслужба ставропігійної парафії Св. Жон-Мироносиць УПЦ/ПЦУ

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку