Зараз читаєте
Блаженнійший Митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію у четверту неділю Великого посту

Блаженнійший Митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію у четверту неділю Великого посту

Освячення нових антимінсів та молитви за Україну під час богослужіння в кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі

У четверту неділю Великого посту Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у столичному кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Під час богослужіння було освячено нові антимінси, а також були звершені молитви за Україну, за воїнів, які захищають країну, за спокій душ усіх полеглих оборонців і мирних жителів. Митрополит Епіфаній також звершив дияконську хіротонію та благословив українських воїнів на завершення недільного богослужіння.

Освячення нових антимінсів та молитви за Україну під час богослужіння в кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі

У четверту неділю Великого посту, 26 березня 2023 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі столиці.

Перед початком відправи Його Блаженство звершив освячення нових антимінсів.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, єпископ Васильківський Єфрем, всечесна братія монастиря та запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія Блаженнійший владика возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці:

Молитви за Україну, за наших воїнів, за перемогу правди й справедливий мир

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній благословив у всіх храмах нашої Помісної Церкви підносити посилені молитви за Україну, за наших воїнів, за перемогу правди й справедливий мир.

МОЛИТВА ЗА ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ НАД АГРЕСОРОМ

Всесильний Господи, почуй молитви дітей Твоїх, споглянь в час важких випробувань на державу нашу – Україну. Благослови та зміцни воїнів наших, владу, уряд та весь народ наш, які протистоять підступному російському агресору на землі, на морі та в повітрі. Правдолюбивий Господи, не дай ворогам знищити державу, народ та святині наші.

Благаємо Тебе, даруй нам з іменем Твоїм перемогу і справедливий мир наблизь. Пошли грізного очільника небесного воїнства Твого – архістратига Михаїла, на допомогу мужнім захисникам нашим, щоб диявольські задуми агресора зруйнували вони та вберегли нашу Батьківщину-Україну.

Дивитися також

Твоє бо є, щоб милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь

Також під час Божественної літургії лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Окрім того, Митрополит Епіфаній звершив дияконську хіротонію над випускником Київської православної богословської академії іподияконом Олегом Федьком.

На завершення недільного богослужіння відбувся молебень за Україну та визволення від нашестя чужинців, після якого Його Блаженство благословив українських воїнів.

Пресслужба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку