Зараз читаєте
Молитва та життя святого Герасима Йорданського: просимо захисту та наставництва у духовному житті

Молитва та життя святого Герасима Йорданського: просимо захисту та наставництва у духовному житті

Молитва та життя святого Герасима Йорданського: просимо захисту та наставництва у духовному житті.

Святий Герасиме Йорданський, ми звертаємося до тебе з молитвою, просячи захисту та наставництва у духовному житті. Нехай твої молитви допоможуть нам зрозуміти покликання Бога та присвятити своє життя служінню йому. Навчи нас духовному подвижництву та стриманості, щоб ми здо

були зосереджені на суті релігії та здатні були зрозуміти велич Божого творіння. Просимо тебе, святий Герасиме, щоб ти поширював свою милість на наші душі та оберігав нас від зла. Нехай твоя благодать надихає нас на подолання життєвих труднощів та допомагає нам бути вірними Богу та його заповідям. В ім’я Отця і Сина і Святого Духа, Амінь.

Звернення до святого Герасима Йорданського: молитва за набуття духовної мудрості

Молитва до святого Герасима Йорданського

Святий Герасиме, молитвами твоїми сподоби нас благодаттю Божою, щоб ми, як і ти, змогли віддати своє серце Христу і присвятити своє життя служінню Богу. Вчи нас духовному подвижництву, стриманості та терпінню, щоб ми здобули спасіння нашої душі. Хай твої молитви будуть з нами, щоб ми завжди були під захистом Божих сил та божественного благословення. Амінь.

Святий Герасим Йорданський, чиє свято припадає на 17 березня, був видатною постаттю в історії християнства. Народився він у місті Лікія, яке знаходилося на території Малої Азії. Ще в юності, святий відчув покликання Бога та вирішив присвятити своє життя служінню йому.

Шлях святого Герасима звів його до Фиваїдської пустелі в Єгипті, де він зайнявся монашим життям. Після декількох років там, він перейшов до Йорданської пустелі в Палестині, де заснував свою обитель. Тут святий віддавав перевагу життю у самотності та стриманості, присвячуючи себе молитві та розмірковуванню над Словом Божим.

Дивитися також

Преподобний Герасим був надзвичайно суворим на себе та давав приклад стриманості та духовного подвижництва своїм послідовникам. Під час Великого посту він нічого не споживав до світлого дня Воскресіння Христового, а під час його смерті ангели піднесли його душу на небо.

Знаменитим епізодом з життя святого стало зцілення пораненого лева, який потім став служити Герасиму до кінця своїх днів. Після смерті святого лев помер на могилі та був похований поряд з ним.

Святий Герасим Йорданський залишив по собі велику спадщину в історії монашества та духовності, а його життя було надихом для багатьох людей усіх часів.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку