Зараз читаєте
Молитва за Вітчизну

Молитва за Вітчизну

Про перемогу над ворогом, запосівшим Рідну Землю

Молитва за Вітчизну була ухваленою Українською Церковною Радою і підносилася під час кожної Служби Божої. Священик серед Церкви вичитує молитву, яка благає Бога про змилування та пробачення за провини, а також про захист Рідної Землі від ворога, який її заполонив. Молитва також оголошується за тих, хто страждає від цієї трагічної ситуації, та про перемогу над ворогом. Це духовна практика, яка спонукає вірних до єдності та молитви за мир та благополуччя нашої країни.

Про перемогу над ворогом, запосівшим Рідну Землю

Молитва за Отчизну
про перемогу над ворогом, запосівшим Рідну Землю
Молитву ухвалено Українською Церковною Радою. Під час кожної Служби Божої священик серед Церкви голосно вичитує отцю молитву.

СВЯЩЕНИК: Ставши на коліна, од цілого серця Господу помолімося!
Х О Р: Господи, помилуй!
СВЯЩЕНИК: Господи Боже, Отче і Творче наш, Боже правди і милосердя! Ми віримо правді Твоїй і визнаємо, що все, що Ти посилаєш нам, Ти посилаєш по заслугах наших, бо Ти караєш грішних і милуєш праведних.
Вислухай теплу молитву нашу, Отче небесний, яку приносимо тобі на колінах і з слізьми на очах!
Провинили Тобі ми багато вільно й невільно, словом і ділом, свідомо й несвідомо, і часто забували Тебе, Бога Єдиного… Та не суди нас, Боже, по безмірних провинах наших, бо Ти Милосердний і ласці Твоїй немає кінця…
Дозволь нам устами недостойними, як слугам вірним Твоїм, щиро благати тебе: змилосердься над нами, Добрий, і прости нам, Отче Небесний, всі провини наші! Бо все, що ми робимо, ми хочемо робити з серцем чистим і з Богом в думці… І у всіх ділах наших повсякчасно тільки єдиного ми й бажаємо: щоби слава Твоя була безмежною, а Рідна Земля наша стала щасливою!..
Боже Праведний, зглянься над гіркими стражданнями нашими, бо страждання ці більше людських немічних сил наших! Ворог лютий посів Рідну Землю нашу і в господі чужій криваво справляє перемогу свою…
Там, в далекій Отчизні, тужать по нас в журбі повсякчасній Отець та Мати старі, брат та сестра беззахисні, – Всеблагий, покрий їх ласкою Своєю і борони од помсти кривавої… І дружину безпомічну, і дітей безпризорних заступи, Милосердний, од напасти ворожої… Край наш рідний зруйновано, а нарід хрещений помордовано, – Боже, зглянься над безмежним горем нашим і не попусти Землі Рідної до загибелі!..
На Тебе одного, Милостивий, вся палія наша: страждання наші великі і горе наше безмежне: не попусти, Господи, померти на чужині!
Тричі. Поклін.
Боже Сильний, Ти Милосердний, і милость Твоя безмежна! Пошли ж нам ласку Заступниці скривджених Богородиці, і надією на милость Твою переповняться наші серця! Ми віримо й визнаємо, що всі страждання наші стануть Тобі на славу, а Батьківщині нашій на користь…
Пошли нам, Господи Боже, Заступника Небесного, Твого мочного Ангола Охоронителя, щоб повсякчасно боронив нас, щоб у ім’я Твоє великеє водив наше Христолюбиве Славне Козацтво, щоб наповнив одвагою серця їхні, щоб заступив їх од всякої біди, напасти та лукавства неприятельського, і щоб силою Твоєю Святою переміг наших супротивників…
Сокруши ж, Боже Сильний, всіх ворогів наших і Край Рідний звільни від зухвалих чужинців і пошли нам, змученим, давнобажаний спокій!..
Пошли ж, Господи, сили та мудрости Голові Держави нашої і всьому Пресвітлому Високому Урядові, а Христолюбивому Славному Козацтву нашому подай щасливого повернення до Краю Рідного і повної перемоги над ворогом! Всім же братам нашим, на чужині і вдома сущим, пошли, Господи, щирої єдности і братерської любові!..
І омита кровʼю, слізьми оплакана, вогнем очищена Отчизна наша од повного серця дякуватиме Тобі, Богу Милостивому, і однодушно славитиме Тебе, Бога Великого, Отця і Сина і Святого Духа, нині і завжди і на віки вічні.
ХОР: Амінь. І співає: Спаси, Господи, люди Твої і благослови Україну Твою, перемогу Христолюбивому Козацтву нашому на ворогів подай і борони Христом Твоїм землю Твою.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку