Зараз читаєте
Українська Православна Церква США вшановує пам’ять першого митрополита: Вічна Пам’ять Іоану Теодоровичу

Українська Православна Церква США вшановує пам’ять першого митрополита: Вічна Пам’ять Іоану Теодоровичу

Українська Православна Церква США вшановує пам'ять першого митрополита: Вічна Пам'ять Іоану Теодоровичу

Цього року Українська Автокефальна Православна Церква США вшановує пам’ять першого митрополита Церкви, Іоана Теодоровича, з нагоди 52-ї річниці його упокоєння. Ця історична постать була передовим пастирем та енергійним лідером, який зміцнював віру вірних і сприяв розвитку Української Православної Церкви США. У статті детальніше описується життєвий шлях митрополита Іоана Теодоровича, його внесок у розвиток церкви та його підхід до пасторської роботи.

Українська Православна Церква США вшановує пам’ять першого митрополита Церкви у 52 річницю його упокоєння. Митрополит Іоан Теодорович був історичною постаттю для Української Православної Церкви в США, яку він очолював від 1947 року до своєї смерті в 1971 році.

Митрополит Іоан народився в Україні у 1904 році і рано вступив до духовної сфери. У 1947 році він був обраний першим митрополитом Української Православної Церкви США, що стало поворотним моментом в історії української діаспори в США.

Митрополит Іоан був відомий своїми проповідями про любов до Бога та до ближнього, його підхід до пасторської роботи був передовим для свого часу. Він прославився як енергійний лідер, який зміцнював віру вірних і сприяв розвитку Української Православної Церкви США.

Дивитися також
«Ми звертаємося у молитвах до Богородиці, бо знаємо і милосердя, і велику силу, яку мають Її материнські молитви», – Митрополит Епіфаній

Щороку в Українській Православній Церкві США відбувається панахида на честь митрополита Іоана Теодоровича. Цього року на його 52-у річницю упокоєння церква вшанувала пам’ять митрополита з молитвою на устах.

За своє життя митрополит Іоан Теодорович залишив незабутні сліди в історії Української Православної Церкви США та став символом віри та надії для багатьох вірних. Вічна Пам’ять йому!

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку