Зараз читаєте
Віддання свята Пасхи: Урочисте закінчення перебування Воскреслого Христа на землі

Віддання свята Пасхи: Урочисте закінчення перебування Воскреслого Христа на землі

Віддання свята Пасхи: Урочисте закінчення перебування Воскреслого Христа на землі

Середа цього тижня є особливим днем, відомим як Віддання свята Пасхи. Він означає завершення 40-денного перебування Воскреслого Христа на землі та нагадує про події Великодньої ночі. У цей день богослужіння проводяться урочистим Пасхальним чином, підкреслюючи важливість Воскресіння Господнього.

Останній день перед Вознесінням, нагадуючи про Великодню ніч

Середа цього тижня є особливим днем, цей день має назву Віддання свята Пасхи.

Він завершує сорокаденний термін перебування Воскреслого Христа на землі, останній раз перед Його Вознесінням нагадуючи про події Великодньої ночі. Тому богослужіння цього дня звершується урочистим Пасхальним чином.

Апостол Павло у своїх посланнях писав: «Бо я передав вам спочатку те, що й сам прийняв, а саме: що Христос помер за грiхи нашi, за Писанням, і що Він був похований, і що воскрес на третій день, за Писанням… Коли ж про Христа проповiдується, що Вiн воскрес з мертвих, то як же деякi з вас говорять, що нема воскресіння мертвих?… А якщо Христос не воскрес, то вiра ваша марна: ви ще у грiхах ваших… Тому i тi, що вмерли у Христi, загинули, i якщо ми в цьому тiльки життi уповаємо на Христа, то ми нещаснiшi за всiх людей. Але Христос воскрес з мертвих, первісток серед померлих. Бо як смерть через людину, так через людину i воскресіння мертвих. Як в Адамi всi вмирають, так у Христi всi оживуть, кожний по своєму чину: первісток Христос, потім ті, які увірували в Христа, в пришестя Його.»

Дивитися також
Україна повернула 95 полонених: новий обмін увільненими особами

Пам’ятаючи ці слова апостола, щоденно плекаймо в серці пам’ять про Воскресіння Господнє. В цьому допомагатиме нам кожне наступне недільне Богослужіння, так звана «мала» Пасха, у якій ми маємо змогу брати участь.

© 2015-2024 Всі права захищені. Політика конфіденційності файлів та Cookie

Прокрутіть до початку